Sauvignon, pozna trgatev, 2015

15,00 

🏅 Priznanja: Vino Slovenija Gornja Radgona – srebrno priznanje, 2016 in Dobrote slovenskih kmetij – zlato priznanje, 2017
📦 Rok dostave: 3-5 delovnih dni

Kategorija:

Opis

Letnik: 2015

Sorta: Sauvignon 100%

Sladkorna stopnja: Polsladko

Stopnja alkohola: 14.5%vol

Lega: Belski Vrh, vinogradniška lega Zeletina, južna lega obdana s soncem ves dan. Na nadmorski višini 360m, lepo prevetrena in sončna. Zaradi 65% povprečnega naklona vinograda trta pridobiva več intenzivnih sončnih žarkov, kar omogoča grozdju večjo zrelost. Matična podlaga tal je peščenjak.

Povprečna starost trte: 38 let

Vinifikacija: Hladna maceracija 24 ur, hladno stiskano, pripravljeno do vrenja z lastnimi kvasovkami. Zaradi povečane vsebnosti sladkorja, 30g/L, in visoke vsebnosti alkohola bo vino v steklenici še pridobivalo na kakovosti in okusu.

Priprava: Skrbno nadzorovana selekcija grozdja na trsu in samega poteka zorenja. Prametri sladkorja in kislin v sami jagodi merjeni tedensko, da je grozdje tisto ki naredi vino. Ročno trganje prezrelih jagod v začetku oktobra, ko so jagode oranžno-rumene.

Značilnosti vina: Naš Sauvignon, skrbno izbranih jagod, ima vonj po dimu in medu, kar je značilno za prezrele Sauvignoe. Matična osnova tal mu daje mineralno značilnost. Zaradi prezrelosti grozdja so kisline harmonične, vendar kljub temu uravnotežijo sladkor pridobljen na soncu

Priznanja: Vino Slovenija Gornja Radgona- srebrno priznanje, 2016. Dobrote slovenskih kmetij- zlato priznanje, 2017.