Sauvignon, izbor, 2018

25,00 

📦 Rok dostave: 3-5 delovnih dni

Kategorija:

Opis

Letnik: 2018

Sorta: Sauvignon

Sladkorna stopnja: Sladko

Stopnja alkohola: 13.5 %vol

Lega: Belski Vrh, vinogradniška lega Zeletina. Južna lega obdana s soncem ves dan, na nadmorski višini 360m, lepo prevetrena in sončna. Zaradi 65% povprečnega naklona vinograda trta pridobiva več intenzivnih sončnih žarkov, kar omogoča grozdju večjo zrelost. Matična podlaga tal je peščenjak.

Povprečna starost trte: 38 let

Vinifikacija: Hladno stiskano. Zaradi povečane vsebnosti sladkorja, 88g/L, in visoke vsebnosti alkohola bo vino v steklenici še pridobivalo na kakovosti in okusu. Značilnost izborov (zimsko trganega grozdja) je dodana vrednost, ki ga vino pridobiva z leti. Saj s staranjem pridobiva kakovost.
Priprava: Skrbno nadzorovana selekcija grozdja na trsu in samega poteka zorenja. Parametri sladkorja in kislin v sami jagodi merjeni tedensko, da je grozdje tisto ki naredi vino. Ročno trganje prezrelih jagod v sredini decembra, ko so jagode oranžne in delno zmrznjene ter obogatene z žlahtno gnilobo (botritisom).

Značilnosti vina: Naš Sauvignon, skrbno izbranih jagod, ima vonj in okus po medu in rahlem Botritisu, kar je značilno za prezrele Sauvignone. Matična osnova tal peščenjaka mu daje mineralno značilnost. Zaradi prezrelosti grozdja so kisline harmonične, povečana je polnost vina, ki bo čez leta še slajše.